| |     ћирилица | english  
Naslovna

Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 8:30 – 16:30 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 09:00 - 13:00 časova

Praznici

Adresa
BOULEVARD DU REGENT 53
1000 BRISEL
BELGIJA

Tel. +322 / 647-2652, 647-5781, 649-6545 Lokacija/Mapa
Konzularni telefon: +322 / 649-8349 Konzularna nadležnost
Fax: +322 / 647-29-41 Počasni konzuli
E-mail: embassy.brussels@mfa.rs  
Veb sajt: http://www.brussels.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Konkurs Ministarstva spoljnih poslova, Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu za sufinansiranje projekata za dijasporu

Ministarstvo spoljnih poslova, Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, raspisuje Konkurs za sufinansiranje projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i dijaspore, koji će trajati od 13. marta do 01. aprila 2019. godine. Sve informacije o komkursu i proceduri prijavljivanja dostupne su na linku www.dijaspora.gov.rs/uprava-za-dijasporu-konkursi. 


Sastanak Mreže žena ambasadora u Ambasadi R. Srbije u Briselu sa Zigfridom Brakeom, predsednikom Predstavničkog doma belgijskog Parlamenta

U okviru susreta Mreže žena ambasadora u Briselu, u Ambasadi R. Srbije, na poziv ambasadora Marine Jovićević, 19. marta 2019. godine, organizovan je sastanak na kome je predsednik Predstavničkog doma federalnog parlamenta Belgije, Zigfrid Brake predstavio specifičnosti belgijskog društveno političkog modela i stavove stranke iz koje dolazi Nove flamanske alijanse (N-VA) o aktuelnom modelu. Na skupu su učestvovale ambasadorke Albanije, Andore, Bahreina, Bugarske, Grčke, Indije, Izraela, Italije, Irske, Norveške, Ugande, Jamajke i Litvanije, kao i o.p.a.i. BiH.

Gosti su se, nakon diskusije, poslužili tradicionalnom srpskom hranom koju je pripremio deo kolektiva Ambasade Republike Srbije, uz pomoć koleginice iz Misije Republike Srbije pri EU, kao i vinima i rakijama renomiranih srpskih proizvođača.

 

 

28/2/2019 Vizantijsko veče u Cercle Royal Gaulois, prezentacija vina iz regiona

Udruženje enologa u Kraljevini Belgiji, na ovogodišnjoj tradicionalnoj gala večeri u prestižnom klubu Cercle Royal Gaulois, koja je održana 27. februara, organizovalo je prezentaciju „vizantijskih“ vina, na kome je, pored tri vina iz Grčke, jednog iz Bugarske i jednog iz Rumunije, predstavljeno i srpsko crveno vino Aurelius 2011 barrique, sorte kaberne sovinjon i merlo, koje proizvodi Vinarija Kovačević. Reprezentativna vina su izabrana od strane somelijea Marka Vekmansa, specijaliste za vina jugoistočne Evrope, koji je tokom večeri najavljivao vina i prisutnima objašnjavao njihove karakteristike. Preneo da je Aurelius 2011 barrique izabrao između osam vina iz R. Srbije, kao najbolje. Vino je služeno uz glavno jelo.

Večeri je prisustvovala amb. M. Jovićević.

Na molbu organizatora. Ambasada R. Srbije u Briselu je organizovala i nastup srpske pevačice Mirjane Kostić, koja živi i radi u Belgiji i koja je na gala večeri izvela tri stare duhovne pesme.

Organizatorima je dostavljen i propagandni materijal Turističke organizacije Srbije o vinskom putu R. Srbije i najrenomiranijim vinogradarima i proizvođačima vina u R. Srbiji. U sklopu ovog skupa, u Cercle Royal Gaulois postavljena je i izložba ikona, od kojih su većina bile ruske i grčke ikone, a izložena je i ikona Svetog Save, iz lične kolekcije profesora na KU Luven, Teodorosa Kutrubasa, koju je dobio na poklon od pok. patrijarha srpskog, g. Pavla.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova