| |     ћирилица | english  
Naslovna

Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

Radno vreme
Ambasada: Ponedeljak - petak: 8:30 – 16:30 časova

Konzularno odeljenje (rad sa strankama na šalteru): 09:00 - 13:00 časova

Za sve informacije u vezi putnih isprava (pasoša, putnih listova, viza i dr.), overe dokumenata i drugih konzularnih pitanja možete se obratiti putem email-a na konzularno.brisel@mfa.rs ili telefonom svakog radnog dana u periodu od 13 do 16 časova na broj +32 (2) 649-8349. 

 

Praznici


Adresa
BOULEVARD DU REGENT 53
1000 BRISEL
BELGIJA

Tel. +32 2 647-2652, 649-6545 Lokacija/Mapa
Konzularni telefon: +32 2 649-8349 Konzularna nadležnost
Fax: +32 2 647-2941 Počasni konzuli
E-mail: srb.emb.belgium@mfa.rs  
Veb sajt: http://www.brussels.mfa.gov.rs  
 

 


 
Нерадни дан Амбасаде / Neradni dan Ambasade / Embassy closed

Обавештавамо да, због обележавања државног празника Краљевине Белгије, Амбасада Републике Србије у Бриселу неће радити 20. маја 2024. године. За хитне случајеве, дежурни број телефона је: +32 2 647 26 52.

Obaveštavamo da, zbog obeležavanja državnog praznika Kraljevine Belgije, Ambasada Republike Srbije u Briselu neće raditi od 20. maja 2024. godine. Za hitne slučajeve, dežurni broj telefona je: +32 2 647 26 52.

Please be informed that due to the national holiday of the Kingdom of Belgium, the Embassy of the Republic of Serbia in Brussels will be closed on May 20th, 2024. For emergencies, the phone number is: +32 2 647 26 52.


 


Zakazivanje termina za pružanje konzularnih usluga, preko portala eKonzulat

Konzularno odelјenje Ambasade Republike Srbije u Briselu obaveštava da će od 15. avgusta 2022. godine zakazivanje termina za pružanje konzularnih usluga biti moguće samo elektronski, preko portala eKonzulat.

eKonzulatu se pristupa preko veb adrese https://ezakazivanje.ekonzulat.gov.rs i zatim se bira opcija „Zakazivanje termina za konzularnu uslugu u diplomatsko-konzularnim predstavništvima“.

Nakon što se izabere zemlјa (Belgija – i za Belgiju i za Luksemburg), stranka bira da li želi da zakaže jedan ili više termina (npr. ukoliko zahtev za određenu konzularnu radnju treba da podnese više članova porodice, bira se onoliko termina koliko osoba podnosi zahtev), a zatim se, u meniju sa leve strane, bira konkretna konzularna usluga. eKonzulat će zatim ponuditi slobodne termine za pružanje konkretne konzularne usluge.

Da bi se izvršilo eZakazivanje, potrebno je da imate e-mail adresu, na koju će Vam, nakon što izaberete datum pružanja konzularne usluge, prvo stići zahtev za potvrdu termina. Tek kada potvrdite zakazivanje, Vaš termin će biti evidentiran. Nakon e-maila za potvrdu termina stići će Vam i e-mail sa detalјnim uputstvom o načinu podnošenja zahteva i potrebnoj dokumentaciji.  Molimo da to uputstvo detalјno pročitate i pripremite svu potrebnu dokumentaciju pre dolaska u Konzularno odelјenje Ambasade.

Uputstvo kako zakazati termin na sajtu Youtube:


 


 
 
24.04.2024. - Političke konsultacije između Ministarstva spolјnih poslova Republike Srbije i Ministarstva spolјnih poslova, evropskih poslova, spolјne trgovine i saveznih kulturnih institucija Kralјevine Belgije održane su u Beogradu

Belgijsku delegaciju predvodio je generalni direktor za bilateralna pitanja Jeroen Koreman, dok je delegaciju Ministarstva spolјnih poslova predvodila v.d. pomoćnika ministra za bilateralnu saradnju Tamara Rastovac Siamašvili.

U prijatelјskom i otvorenom razgovoru, ocenjeno je da su bilateralni odnosi dve zemlјe dobri, kao i da je prisutan potencijal za njihovo dalјe unapređenje u oblastima od obostranog interesa. Pozitivno je ocenjen ostvaren kontinuitet političkog dijaloga, u prethodnom periodu, a čijoj dinamici doprinose i redovne konsultacije između dva ministarstva.

U razgovorima sa belgijskom stranom težište je bilo na procesu evropskih integracija R. Srbije, posebno u kontekstu predsedavanja Belgije Savetu EU. Belgijska  strana je izrazila podršku evropskim integracijama Srbije, kao i dijalogu Beograda i Prištine koji vidi kao preduslov za stabilnost u regionu i njegovu evropsku perspektivu.

Istaknuta je veoma dobra saradnja u oblasti ekonomije, kao i obostrana spremnost da se ona dodatno produbi, a razmotrene su i mogućnosti za intenziviranje saradnje u drugim oblastima.


Razgovarano je o saradnji u okviru međunarodnih organizacija, situaciji u regionu i aktuelnim globalnim temama.


 


22.04.2024. - Obraćanje predsednika Republike Srbije Nј.E. Aleksandra Vučića na sednici SB UN o UNMIK-u, 22. aprila 2024. godine

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija u Nјujorku da režim u Prištini stvara nepodnošlјive uslove za život Srba i sprovodi njihovo sistematsko maltretiranje. Integralnu verziju obraćanja predsednika Republike Srbije Nј.E. Aleksandra Vučića na sednici SB UN o UNMIK-u održanoj 22. aprila 2024. možete pogledati klikom ovde.


 


24.03.2024 - Parastos stradalima povodom 25 godina od početka NATO agresije

Povodom 25 godina od početka NATO agresije, danas 24. marta, u Crkvi Svetog Save u Briselu, služen je parastos stradalima ovog brutalnog čina.

Odlučni smo i posvećeni očuvanju dostojanstvenog i trajnog sećanja na nevine žrtve. 24.03.1999-10.06.1999.


 


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova