| |     ћирилица | english  
Naslovna

Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 8:30 – 16:30 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 09:00 - 13:00 časova

Praznici

Adresa
BOULEVARD DU REGENT 53
1000 BRISEL
BELGIJA

Tel. +322 / 647-2652, 647-5781, 649-6545 Lokacija/Mapa
Konzularni telefon: +322 / 649-8349 Konzularna nadležnost
Fax: +322 / 647-29-41 Počasni konzuli
E-mail: embassy.brussels@mfa.rs  
Veb sajt: http://www.brussels.mfa.gov.rs  

 


 
Brošura "Vodič kroz mere podrške razvoju inovativne privrede"

Brošuru  "Vodič kroz mere podrške razvoju inovativne privrede" možete preuzeti na sledećem linku.


 
 
Predstavljanje murala „UP!“ srpske umetnice Jane Danilović u Briselu

U okviru programa festivala Balkan Trafik i u saradnji sa gradom Briselom , u petak 27. novembra 2020. godine, predstavljen je mural srpske umetnice Jane Danilović, pod nazivom „UP!”, koji je oslikan na fasadi nove stambene zgrade u centru Brisela, 132 rue Terre-Neuve.

Jana Danilović je beogradski ulični umetnik i muralista, nosilac doktorata umetnosti, teoretičarka ulične umetnosti i suosnivač Rekonstrukcije, najvećeg festivala ulične umetnosti u Beogradu. „UP!” je mural inspirisan i zasnovan na nekoliko univerzalno prepoznatljivih simbola i motiva. Generalna ideja ovog dizajna je da ilustruje osnažujuću poruku da, bez obzira koliko naizgled mali i krhki pojedinac bio, nema ograničenja šta se može postići.


Srpski filmovi na 20. Festivalu mediteranskih zemalja Sinemamed

Od 26. novembra do 5. decembra u Briselu će se održati 20. izdanje festivala mediteranskih zemalja Sinemamed, ove godine u on lajn izdanju, putem platforme SOONER. Pregled obuhvata četrdesetak fikcija, dokumentarnih i kratkometražnih filmova koji se mogu pogledati na veb stranici www.cinemamed.be.

Ove godine program uključuje i dve srpske produkcije - kratkometražni film Nikole Stojanovića DOG DAYS OF SUMMER (Drenjine) sa koscenaristom Nađom Petrović i uz učešće Jelene Tjapkin, Nikole Pavlovića, Marija Vreća i Miljane Kravić. i igrani film OTAC, srpsko-francusko-nemačko-hrvatska koprodukcija u režiji Srdana Golubovića, sa Goranom Bogdanom, Borisom Isakovićem, Nadom Šargin, Milicom Janevski.


Otvaranje knjige žalosti povodom upokojenja Njegove svetosti, Arhiepiskopa pećkog, Mitropolita beogradsko-karlovačkog i Patrijarha srpskog gospodina Irineja

Povodom upokojenja Njegove svetosti, Arhiepiskopa pećkog, Mitropolita beogradsko-karlovačkog i Patrijarha srpskog gospodina Irineja Ambasada Republike Srbije u Briselu otvorila je knjigu žalosti.

Knjiga žalosti biće otvorena u ponedeljak, 23. Novembra 2020. Godine, od 13 do 15 časova i u utorak, 24. novembra 2020. godine od 11 do 14 časova.

Usled kompleksne epidemiološke situacije i mera za sprečavanje širenja pandemije koje su na snazi u Kraljevini Belgiji, izjave i pisma saučešća mogu se poslati i elektronskim putem na adresu condolences.srb.brussels@mfa.rs .

 


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova