| |     ћирилица | english  
Naslovna
15.09.2021. - Režim ulaska u Kraljevinu Belgiju

 

Državljanima Republike Srbije koji nemaju regulisan boravak u Belgiji potreban je nužan razlog za putovanje u Belgiju.
Izuzetak su lica koja su vakcinisana nekom od vakcina priznatih od strane EMA (Fajzer, Astra Zeneka, Moderna i Jensen) ili vakcinom Kovišild.

Lica koja poseduju dokaz o vakcinaciji nekom od vakcina priznatih od strane EMA, treba da urade PCR ili brzi test pre dolaska u Belgiju, i da urade PCR test prvog i sedmog dana po dolasku u Belgiju. U obavezi su da budu u karantinu dok ne stigne rezultat PCR testa urađenog prvog dana po dolasku u Belgiju.

Ukoliko lice ne poseduje dokaz o vakcinaciji nekom od vakcina priznatih od strane EMA, može da doputuje u Belgiju samo uz potvrdu o nužnom putovanju, koju izdaje Ambasada Kraljevine Belgije u Beogradu. Lice treba pre polaska za Belgiju da uradi PCR ili brzi test. Nakon dolaska u Belgiju, mora da uradi PCR test prvog i sedmog dana i da bude u karantinu dok mu ne stigne rezultat PCR testa urađenog sedmog dana po dolasku u Belgiju.

Svi putnici koji ulaze u Belgiju imaju obavezu da popune Public Health Passenger Locator Form, 48 sati pre ulaska u K. Belgiju, osim putnika koji u Belgiju dolaze kopnenim putem i zadržaće se kraće od 48 sati. Putnici koji dolaze avionom ili brodom moraju da popune Public Health Passenger Locator Form, bez obzira na to koliko vremena će boraviti u Belgiji. Nakon popunjavanja formulara, putnik će dobiti SMS sa aktivacionim kodom.          

Tranzit automobilom bez posedovanja PCR testa je dozvoljen, uz obavezu popunjavanja Public Health Passenger Locator Form. PCR test nije potreban za tranzit vazdušnim saobraćajem, ako se ne napušta međunarodna tranzitna zona na aerodromu. Za ostale vidove transporta u tranzitu (voz, autobus…) potreban je PCR test, ukoliko je na snazi crveni kod, a lice nije vakcinisano jednom od gore navedenih vakcina.         

Više informacija je dostupno na  https://www.info-coronavirus.be/en/faq/#faq i na https://travel.info-coronavirus.be/, gde se može preuzeti i Public Health Passenger Locator Form.


Verzija za štampu
Konzularne usluge
17.11.2021. - Režim ulaska u Veliko Vojvodstvo Luksemburg
15.09.2021. - Režim ulaska u Kraljevinu Belgiju
Javni poziv za podnošenje predloga za dodelu nacionalnih priznanja za izuzetan doprinos, rezultate i zasluge u oblasti ostvarivanja saradnje i jačanja veza matične države i dijaspore, kao i matične države i Srba u regionu
05.02.2021. - Instrukcije za vezi sa uplatom takse za izdavanje viza preko sistema "E-viza"
Kancelarija za brze odgovore
Konzularna nadležnost
Putne isprave
URAĐENE biometrijske putne isprave
Ulazak u Srbiju - vize
Carina
Državljanstvo
Statusna pitanja
Overa dokumenata
Vojna obaveza
Druge konzularne usluge
Putovanja građana Srbije u inostranstvo
Cenovnik konzularnih usluga
Formulari