| |     latinica | english  
Насловна
Заказивање термина за пружање конзуларних услуга, преко портала еКонзулат

Конзуларно одељење Амбасаде Републике Србије у Бриселу обавештава да ће од 15. августа 2022. године заказивање термина за пружање конзуларних услуга бити могуће само електронски, преко портала еКонзулат.

еКонзулату се приступа преко веб адресе https://ezakazivanje.ekonzulat.gov.rs и затим се бира опција „Заказивање термина за конзуларну услугу у дипломатско-конзуларним представништвима“.

Након што се изабере земља (Белгија – и за Белгију и за Луксембург), странка бира да ли жели да закаже један или више термина (нпр. уколико захтев за одређену конзуларну радњу треба да поднесе више чланова породице, бира се онолико термина колико особа подноси захтев), а затим се, у менију са леве стране, бира конкретна конзуларна услуга. еКонзулат ће затим понудити слободне термине за пружање конкретне конзуларне услуге.

Да би се извршило еЗаказивање, потребно је да имате е-маил адресу, на коју ће Вам, након што изаберете датум пружања конзуларне услуге, прво стићи захтев за потврду термина. Тек када потврдите заказивање, Ваш термин ће бити евидентиран. Након е-маила за потврду термина стићи ће Вам и е-маил са детаљним упутством о начину подношења захтева и потребној документацији.  Молимо да то упутство детаљно прочитате и припремите сву потребну документацију пре доласка у Конзуларно одељење Амбасаде.

Упутство како заказати термин на сајту Youtube:


 


Верзија за штампу
Важне информације
Нерадни дан Амбасаде / Neradni dan Ambasade / Embassy closed
Заказивање термина за пружање конзуларних услуга, преко портала еКонзулат
01.11.2021. - Обавештење у вези начина плаћања конзуларних услуга
Услови за улазак у Републику Србију