| |     latinica | english  
Насловна

Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

Радно време
Понедељак - петак: 8:30 – 16:30 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 13:00 часова

Празници

Адреса
BOULEVARD DU REGENT 53
1000 БРИСЕЛ
БЕЛГИЈА

Тел. +322 / 647-2652, 647-5781, 649-6545 Локација/Мапа
Конзуларни телефон: +322 / 649-8349 Конзуларна надлежност
Факс: +322 / 647-29-41 Почасни конзули
E-mail: embassy.brussels@mfa.rs  
Веб сајт: http://www.brussels.mfa.gov.rs  

 


 
Брошура "Водич кроз мере подршке развоју иновативне привреде"

Брошуру "Водич кроз мере подршке развоју иновативне привреде" можете преузети са следећег линка.


 
 
Представљање мурала „UP!“ српске уметнице Јане Даниловић у Бриселу

У оквиру програма фестивала Балкан Трафик и у сарадњи са градом Бриселом , у петак 27. новембра 2020. године, представљен је мурал српске уметнице Јане Даниловић, под називом „UP!”, који је осликан на фасади нове стамбене зграде у центру Брисела, 132 rue Terre-Neuve.

Јана Даниловић је београдски улични уметник и муралиста, носилац доктората уметности, теоретичарка уличне уметности и суоснивач Реконструкције, највећег фестивала уличне уметности у Београду. „UP!” је мурал инспирисан и заснован на неколико универзално препознатљивих симбола и мотива. Генерална идеја овог дизајна је да илуструје оснажујућу поруку да, без обзира колико наизглед мали и крхки појединац био, нема ограничења шта се може постићи.


Српски филмови на 20. Фестивалу медитеранских земаља Синемамед

Од 26. новембра до 5. децембра у Бриселу ће се одржати 20. издање фестивала медитеранских земаља Синемамед, ове године у он лајн издању, путем платформе SOONER. Преглед обухвата четрдесетак фикција, документарних и краткометражних филмова који се могу погледати на веб страници www.cinemamed.be.

Ове године програм укључује и две српске продукције - краткометражни филм Николе Стојановића DOG DAYS OF SUMMER (Дрењине) са косценаристом Нађом Петровић и уз учешће Јелене Тјапкин, Николе Павловића, Марија Врећа и Миљане Кравић. и играни филм ОТАЦ, српско-француско-немачко-хрватска копродукција у режији Срдана Голубовића, са Гораном Богданом, Борисом Исаковићем, Надом Шаргин, Милицом Јаневски.


Отварање књиге жалости поводом упокојења Његове светости, Архиепископа пећког, Митрополита београдско-карловачког и Патријарха српског господина Иринеја

Поводом упокојења Његове светости, Архиепископа пећког, Митрополита београдско-карловачког и Патријарха српског господина Иринеја Амбасада Републике Србије у Бриселу отворила је књигу жалости.

Књига жалости биће отворена у понедељак, 23. Новембра 2020. Године, од 13 до 15 часова и у уторак, 24. новембра 2020. године од 11 до 14 часова.

Услед комплексне епидемиолошке ситуације и мера за спречавање ширења пандемије које су на снази у Краљевини Белгији, изјаве и писма саучешћа могу се послати и електронским путем на адресу condolences.srb.brussels@mfa.rs .


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова