| |     latinica | english  
Насловна

Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

Радно време
Понедељак - петак: 8:30 – 16:30 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 13:00 часова

Празници

Адреса
BOULEVARD DU REGENT 53
1000 БРИСЕЛ
БЕЛГИЈА

Тел. +322 / 647-2652, 647-5781, 649-6545 Локација/Мапа
Конзуларни телефон: +322 / 649-8349 Конзуларна надлежност
Факс: +322 / 647-29-41 Почасни конзули
E-mail: embassy.brussels@mfa.rs  
Веб сајт: http://www.brussels.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Конкурс Министарства спољних послова, Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону за суфинансирање пројеката за дијаспору

Министарство спољних послова, Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, расписује Конкурс за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре, који ће трајати од 13. марта до 01. априла 2019. године. Све информације о комкурсу и процедури пријављивања доступне су на линку www.dijaspora.gov.rs/uprava-za-dijasporu-konkursi. 


Састанак Мреже жена амбасадора у Амбасади Р. Србије у Бриселу са Зигфридом Бракеом, председником Представничког дома белгијског Парламента

У оквиру сусрета Мреже жена амбасадора у Бриселу, у Амбасади Р. Србије, на позив амбасадора Марине Јовићевић, 19. марта 2019. године, организован је састанак на коме је председник Представничког дома федералног парламента Белгије, Зигфрид Браке представио специфичности белгијског друштвено политичког модела и ставове странке из које долази Нове фламанске алијансе (Н-ВА) о актуелном моделу. На скупу су учествовале амбасадорке Албаније, Андоре, Бахреина, Бугарске, Грчке, Индије, Израела, Италије, Ирске, Норвешке, Уганде, Јамајке и Литваније, као и о.п.а.и. БиХ.

Гости су се, након дискусије, послужили традиционалном српском храном коју је припремио део колектива Амбасаде Републике Србије, уз помоћ колегинице из Мисије Републике Србије при ЕУ, као и винима и ракијама реномираних српских произвођача.


28/2/2019 Византијско вече у Cercle Royal Gaulois, презентација вина из региона

Удружење енолога у Краљевини Белгији, на овогодишњој традиционалној гала вечери у престижном клубу Cercle Royal Gaulois, која је одржана 27. фебруара, организовало је презентацију „византијских“ вина, на коме је, поред три вина из Грчке, једног из Бугарске и једног из Румуније, представљено и српско црвено вино Aurelius 2011 barrique, сорте каберне совињон и мерло, које производи Винарија Ковачевић. Репрезентативна вина су изабрана од стране сомелијеа Марка Векманса, специјалистe за вина југоисточне Европе, који је током вечери најављивао вина и присутнима објашњавао њихове карактеристике. Пренео да је Aurelius 2011 barrique изабрао између осам вина из Р. Србије, као најбоље. Вино је служено уз главно јело. 

Вечери је присуствовала амб. М. Јовићевић. 

На молбу организатора Амбасада Р. Србије у Бриселу је организовала и наступ српске певачице Мирјане Костић, која живи и ради у Белгији и која је на гала вечери извела три старе духовне песме. 

Организаторима је достављен и пропагандни материјал Туристичке организације Србије о винском путу Р. Србије и најреномиранијим виноградарима и произвођачима вина у Р. Србији. У склопу овог скупа, у Cercle Royal Gaulois постављена je и изложба икона, од којих су већина биле руске и грчке иконе, а изложена је и икона Светог Саве, из личне колекције професора на КУ Лувен, Теодороса Кутрубаса, коју је добио на поклон од пок. патријарха српског, г. Павла

 

 


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова