| |     latinica | english  
Насловна

Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

Радно време
Понедељак - петак: 8:30 – 16:30 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 13:00 часова

Празници

Адреса
BOULEVARD DU REGENT 53
1000 БРИСЕЛ
БЕЛГИЈА

Тел. +322 / 647-2652, 647-5781, 649-6545 Локација/Мапа
Конзуларни телефон: +322 / 649-8349 Конзуларна надлежност
Факс: +322 / 647-29-41 Почасни конзули
E-mail: embassy.brussels@mfa.rs  
Веб сајт: http://www.brussels.mfa.gov.rs  

 


 
Брошура "Водич кроз мере подршке развоју иновативне привреде"

Брошуру "Водич кроз мере подршке развоју иновативне привреде" можете преузети са следећег линка.


 
 
Обележавање дана ослобођења Лијежа у II светском рату

На позив гувернера Провинције Лијеж и градоначелника Лијежа, амбасадор Марина Јовићевић присуствовала је 8. септембра обележавању 76. годишњице ослобођења Лијежа и 75 година од краја II светског рата.

Церемонија је одржана на националном месту страдања подигнутом у част особа које су убијене или стрељане у Лијежу и региону Лијежа у II светском рату, којима је постављено 415 крстова. Већина њих били су Белгијанци, али је међу страдалима било и Алжираца, Американаца, Шпанаца, Француза, Италијана, Луксембуржана, Холанђана, Пољака, Руса и Срба.

У име Амбасаде Србије амбасадор Јовићевић положила је венац на споменик страдалима.


Рад допунске школе на српском језику "Иво Андрић"

Обавештавамо вас да су све информације у вези с радом допунске школе на српском језику „Иво Андрић“ доступне на следећем линку: https://www.srpskaskolabrisel.be/


Режим уласка у Велико Војводство Луксембург

Држављани Србије могу да уђу у земљу искључиво уколико имају регулисан дугорочни боравак у Луксембургу, регулисан боравак у складу са европском директивом 2003/109/ЕС о резидентима са дугим боравком или дугорочну националну визу у некој од држава чланица ЕУ и земаља повезаних са шенгенским простором. Изузеци се односе на здравствене раднике, граничне раднике, истраживаче, лица која се баве негом старијих лица, лица запослена у сектору саобраћаја, лица која путују из хитних и уредно оправданих породичних разлога, лица која путују за потребе студија и висококвалификоване раднике ако је њихово запошљавање економски неопходно и њихов рад се не може одложити или обављати из иностранства.

Такође, од 15.09.2020. године, од ограничења је изузет и краћи боравак држављана трећих земаља који су чланови породице резидената у Луксембургу – супружници или регистровани партнери и деца млађа од 18 година. Ове особе треба да поднесу захтев Одељењу за пасоше, визе и законодавство, како би добили одговарајући сертификат за путовање. Захтев се подноси путем електронске поште на service.visas@mae.etat.lu.

Сва лица старија од 11 година која желе да путују авионом до Луксембурга морају приликом укрцавања поседовати негативан ПЦР тест, извршен мање од 48 сати пре лета. Резултат мора бити преведен на један од службених језика Луксембурга или на енглески језик.

Транзит је дозвољен. За транзит није потребно поседовање негативног ПЦР теста.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова