| |     latinica | english  
Насловна

Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

Радно време
Понедељак - петак: 8:30 – 16:30 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 13:00 часова

Празници

Адреса
BOULEVARD DU REGENT 53
1000 БРИСЕЛ
БЕЛГИЈА

Тел. +322 / 647-2652, 647-5781, 649-6545 Локација/Мапа
Конзуларни телефон: +322 / 649-8349 Конзуларна надлежност
Факс: +322 / 647-29-41 Почасни конзули
E-mail: embassy.brussels@mfa.rs  
Веб сајт: http://www.brussels.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Режим уласка у Велико Војводство Луксембург

Држављани Републике Србије не могу да уђу на територију Луксембургa, уколико немају регулисано пребивалиште/боравиште у Луксембургу.


Режим уласка у Краљевину Белгију

Држављани Р. Србије не могу да уђу у К. Белгију. Улазак је дозвољен само лицима која имају регулисан боравак у К. Белгији и лицима која имају суштински разлог за путовање, уз одговарајући доказ о разлогу путовања (медицински радници, висококвалификовани радници чије присуство је неопходно, студенти, лица која путују из хитних породичних разлога, лица која долазе на састанке које организују међународне организације и сл.).

Сви путници који долазе у К. Белгију из трећих земаља и из тзв. црвене зоне биће тестирани по доласку у К. Белгију и прописана је обавеза самоизолације у трајању од 14 дана.

Сви путници који улазе у К. Белгију из земаља које нису у Шенген зони и из тзв. црвене зоне имају обавезу да попуне Public Health Passenger Locator Form, који се предаје приликом укрцавања у авион. У случају да је путовање реализовано другим превозним средством, формулар се доставља најкасније 12 сати након уласка у К. Белгију на e-mail PLFBelgium@health.fgov.be .

Транзит је дозвољен, уз обавезу попуњавања Public Health Passenger Locator Form. Уколико транзит обухвата одређено време боравка на територији К. Белгије, лице које транзитира, то време мора провести у самоизолацији.

Више информација је доступно на https://www.info-coronavirus.be/en/faq/#faq  и на https://dofi.ibz.be/sites/dvzoe/EN/Pages/Travel-to-Belgium.aspx, где се може преузети и Public Health Passenger Locator Form.


Пројекат „Онлајн обука предавача који се баве очувањем српског језика у дијаспори и региону“ удружења “Академска српска асоцијација”

У оквиру пројекта „Онлајн обука предавача који се баве очувањем српског језика у дијаспори и региону“ удружење Академска српска асоцијација позива све предаваче који се баве очувањем српског језика у дијаспори и региону (било да су дипломирани филолози или предавачи неке друге струке, а који држе наставу српског језика у дијаспори и региону) да се пријаве на бесплатну једномесечну онлајн обуку српског као завичајног језика.

Под покровитељством Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова Републике Србије организоваће се обука за све предаваче српског језика у дијаспори и региону. 

Сви заинтересовани предавачи могу се пријавити до 2. августа 2020. године на бесплатну једномесечну онлајн обуку наставе српског као завичајног језика преко Скајпа, на коме ће им ментори бити професори Филозофског факултета у Нишу (проф. др Марина Јањић, проф. др Јелисавета Тодоровић и мср Александар Новаковић).

Почетак обуке планиран је за 17. августа 2020. године, а завршетак за 20. септембар 2020. године. Након завршетка обуке учесници ће добити потврде о похађању обуке које издаје Академска српска асоцијација. Програм обуке одобрен је од стране Завода за унапређивање образовања и васпитања Републике Србије.

Сви заинтересовани могу да попуне пријаву директно на сајту https://asasocijacija.com/prijava-za-predavace/ .


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова