| |     latinica | english  
Насловна

Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

Радно време
Понедељак - петак: 8:30 – 16:30 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 13:00 часова

Празници

Адреса
BOULEVARD DU REGENT 53
1000 БРИСЕЛ
БЕЛГИЈА

Тел. +322 / 647-2652, 647-5781, 649-6545 Локација/Мапа
Конзуларни телефон: +322 / 649-8349 Конзуларна надлежност
Факс: +322 / 647-29-41 Почасни конзули
E-mail: srb.emb.belgium@mfa.rs  
Веб сајт: http://www.brussels.mfa.gov.rs  
 

 


 
28.10.2022. - Нерадни дани у Амбасади Р. Србије у Бриселу / Neradni dani u Ambasadi R. Srbije u Briselu

Због државних празника Краљевине Белгије и Републике Србије,

Амбасада Републике Србије у Бриселу неће радити 01. и 11. новембра 2022. године

За хитне случајеве дежурни број Амбасаде је +3226498349.

***

Zbog državnih praznika Kralјevine Belgije i Republike Srbije,

Ambasada Republike Srbije u Briselu neće raditi 01. i 11. novembra 2022. godine

Za hitne slučajeve dežurni broj Ambasade je +3226498349.

***

En raison de conge officiel de  l`Etat du Royaume de Belgique et de la République de Serbie,

l'Аmbassade de la République de Serbie à Bruxelles sera fermée le 01 et 11 novembre 2022.

En cas d`urgence, appeler le +3226498349.

***

Due to the state holiday of the Kingdom of Belgium and the Republic of Serbia,

 Embassy of the Republic of Serbia in Brussels will be closed on November 1st and 11th, 2022.

In case of emergency, please call +3226498349.


 


03.10.2022. - Попис становништва, домаћинстава и станова 2022. године

Попис становништва, домаћинстава и станова, који је отпочео 01. октобра и траје до 31. октобра 2022. године, спроводи се само на територији Републике Србије.

У вези са пописом лица које се налазе на школовању/раду у иностранству, обавештење Републичког завода за статистику је следеће:

„Један члан мог домаћинства је на школовању / привременом раду у иностранству, да ли се и он пописује?
Да. У попису се прикупљају подаци и о члановима домаћинства који се у време пописа налазе у иностранству (школују се, раде или бораве у иностранству из других разлога). Податке о одсутним чланова домаћинства могу да дају чланови њихове породице у Републици Србији.“

У периоду спровођења пописа, Републички завод за статистику спроводи Истраживање о држављанима Републике Србије који живе у иностранству. Упитник је доступан на интернет презентацији РЗС – https://www.stat.gov.rs. Сврха спровођења овог истраживања је да се добије потпунија слика о бројности, основним демографским, миграторним, образовним и другим карактеристикама држављана Републике Србије у иностранству.


 


 
 
29.11.2022. - Амбасадор Републике Србије у Краљевини Белгији Александар Тасић на пријему за земље чланице Интерпарламентарне уније

Амбасадор Тасић је присуствовао пријему у Савезној скупштини К. Белгије, који је за земље чланице Интерпарламентарне уније организовао посланик Семјуел Коголати. Дипломатија је од суштинског значаја за мирно решавање конфликата, а ово је била одлична прилика за успостављање билатералних контаката међу чланицама. Главна функција Интерпарламентарне уније је да промовише мир и сарадњу између парламената широм света. Велику улогу у развијању парламентарне сарадње играју посланичке групе пријатељстава.

Република Србија је била домаћин 141. заседања Скупштине Интерпарламентарне уније од 13. до 17. октобра 2019. године. Заседање у Београду је одржано на 130. годишњицу ове најстарије и највеће међународне парламентарне организације.


 


17.11.2022. - Пословно-промотивни скуп „Business investment and nearshoring opportunities in Serbia“

Амбасада Републике Србије у Краљевини Белгији, Канцеларија АП Војводине у Бриселу и представништво Привредне коморе Србије у Бриселу организовали су пословно-промотивни скуп „Business investment and nearshoring opportunities in Serbia“.

Представницима највећег удружења предузетника и  малих и средњих предузећа белгијског региона Фландрије - UNIZO, које броји преко 110.000 чланова, представљени су инвестициони и привредни потенцијали Републике Србије и АП Војводине, као и могућности за проналажење потенцијалних добављача са наших простора.

Амбасадор Републике Србије у Краљевини Белгији Александар Тасић је отворио скуп, након чега су презентацију о условима и предностима пословања у Србији, присутнима одржали представници Развојних агенција Србије и Војводине и представници Привредне коморе Србије. У делегацији UNIZO, предвођену генералним директором удружења, били су присутни представници 15 компанија заинтересованих за остваривање ближе сарадње са привредним субјектима из Србије, односно АП Војводине. Присутне су биле компаније  из ИТ сектора, пољопривреде и производње хране, медицинских и здравствених услуга као и компаније које се баве пружањем консултантских и правних  услуга привредницима.


 


09.11.2022. - Церемонијa обележавања Дана примирја у Првом светском рату на гробљу Робермон у Лијежу

Представници Амбасаде су учествовали на Церемонији обележавања Дана примирја у Првом светском рату, одржаној 09. новембра, на гробљу Робермон у Лијежу. Том приликом су положили венце на споменик српским јунацима погинулим на територији Белгије и на Савезнички споменик који је посвећен свим ослободилачким снагама у Првом светском рату. Овом Церемонијом, Белгија је започела овогодишње обележавање Дана примирја у Првом светском рату а завршиће се централном Церемонијом, која ће бити одржана 11. новембра, у Бриселу код споменика Незнаном јунаку.

Поред представника Амбасаде Р. Србије, церемонији су присуствовали и дипломатски представници Француске, САД, Велике Британије, Холандије, Италије и Немачке.


 


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова