| |     latinica | english  
Насловна

Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

Радно време
Понедељак - петак: 8:30 – 16:30 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 13:00 часова

Празници

Адреса
BOULEVARD DU REGENT 53
1000 БРИСЕЛ
БЕЛГИЈА

Тел. +322 / 647-2652, 647-5781, 649-6545 Локација/Мапа
Конзуларни телефон: +322 / 649-8349 Конзуларна надлежност
Факс: +322 / 647-29-41 Почасни конзули
E-mail: embassy.brussels@mfa.rs  
Веб сајт: http://www.brussels.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Предаја акредитивних писама Великом Војводи Луксембурга Анрију

Амбасадор Републике Србије у Краљевини Белгији, Марина Јовићевић 30. маја 2018. године предала је акредитивна писма Великом војводи Луксембурга Анрију. То је била прилика да се размене мишљења о билатералним односима и европској интеграцији Републике Србије.

copyright notice: ©2018 Grand-Ducal Court / All rights reserved

 

 * * *


4/06/2018 ФИФА догађај на улицама бриселског предграђа Вилворда поводом светског првенства у фудбалу у Русији – победа разреда који је представљао Србију

У сусрет предстојећем 21. светском првенству у фудбалу у Руској Федерацији (14. јуна-15. јула 2018.), на улицама бриселског предграђа Вилворда, 4. јуна, одржан је догађај „Светски куп на улици“. Деца из 32 разреда (700 деце) представила су земље учеснице светског купа у фудбалу.

Разред који је представљао Р. Србију освојио је прво место по оригиналности костима, наступа, познавања земље коју представља, предстојећег спортског догађаја и мотивисаности. Деца су израдила крила белих орлова, која су носила преко црвених дресова и нашминкала се тако да личе на „орлиће“. Извели су више кореографских тачака, махали српским заставама и скандирали „Србија“.

Амбасада је, на молбу члана фламанског парламента, заменика градоначелника за образовање, финансије и превенцију Јо Де Роа, обезбедила брошуре о природним и културним богатствима, спортским активностима, кулинарским специјалитетима (добијене од Туристичке организације Србије), као и заставе Републике Србије. На самом догађају служене су пите, као традиционално српско јело и подељени слаткиши произвођача из Србије.

Испред Амбасаде Р. Србије на догађају је учествовала министар саветник Ирена Бановчанин, која се након дружења и заједничког наступа, захвалила организаторима и деци која су тако успешно представљала Србију и показала велики ентузијазам за фудбал, игру која спаја све народе света.

Гелерија слика >>>

* * *


1/06/2018 Одлука о укидању виза за држављане Републике Бурунди, носиоце свих пасоша

У суботу, 02. јуна 2018. године, ступила је на снагу Одлука о укидању виза за држављане Републике Бурунди, носиоце свих пасоша, према којој они могу да улазе, транзитирају и бораве на територији Р. Србије, најдуже до 30 дана у периоду од годину дана од датума уласка у Р. Србију.

Држављани ове државе, носиоци свих пасоша, који желе да уђу и бораве на територији Р. Србије у периоду дужем од 30 дана, или да се школују, живе, запосле се, баве се медијском делатношћу или неким другим активностима, дужни су да поднесу захтев за визу пре уласка на територију Р. Србије. Уколико желе да уђу у Р. Србију, а већ су боравили 30 дана без визе, од дана уласка у Р. Србију у периоду од годину дана, у складу са Одлуком Владе, за следећи улазак у Р. Србију треба да поднесу захтев за визу.

Одлука је донета на седници Владе Р. Србије, одржаној 24. маја 2018. године.

* * *


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова