| |     latinica | english  
Насловна

Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

Радно време
Понедељак - петак: 8:30 – 16:30 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 13:00 часова

Празници

Адреса
BOULEVARD DU REGENT 53
1000 БРИСЕЛ
БЕЛГИЈА

Тел. +322 / 647-2652, 647-5781, 649-6545 Локација/Мапа
Конзуларни телефон: +322 / 649-8349 Конзуларна надлежност
Факс: +322 / 647-29-41 Почасни конзули
E-mail: embassy.brussels@mfa.rs  
Веб сајт: http://www.brussels.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Подношење захтева за пасоше у Амбасади Р. Србије у Бриселу и средом од 15:00 до 18:00 часова, уз заказивање

Амбасада Р. Србије у Бриселу, почев од 1. јула 2019. године, примаће захтеве за издавање пасоша и вршити уручивање пасоша и средом од 15:00 до 18:00, уз заказивање.

Термин за среду од 15:00 до 18:00 часова можете заказати на телефон 02/649-83-49.

Моле се странке које закажу термине да дођу најмање 15 минута раније. Странке које не могу да дођу у заказаном термину се моле  да то благовремено јаве Амбасади.


Српско вече у Бриселу - Балкан трафик фестивал

У организацији Балкан трафик фестивала и уз подршку Амбасаде Р. Србије у Бриселу, на отвореној позорници у Краљевом парку у Бриселу, на Видовдан, 28.06.о.г, организовано је Српско вече.

На наведеном догађају, првом у низу представљања земаља из нашег региона, наступило је Културно-уметничко друштво Извор из Париза, које је, након кратке радионице,  извело целовечерњи концерт који је састојао из сплета игара и песама из целе Србије. Након концерта, приказан је документарни филм „Обећање“, аутора Душана Гајића и редитеља Жељка Мирковића, који је до сада већ освојио 9 међународних награда за документарни филм на фестивалима у Србији, Француској, САД и Италији. Обећање је филм о необичном подухвату једне француске породице која се настанила у селу Рогљеву код Неготина, како би заједно са мештанима производила органско вино за међународно тржиште.

Посетиоци су имали прилику и да погледају део изложбе „Иво Андрић – писац и дипломата“, који прате живот и радни век Иве Андића као дипломате, коју приредио је Музеј града Београда, уз помоћ Министарства културе и информисања. Аутор изложбе је госпођа Татјана Корићанац, директор Музеја града Београда и кустос Музеја Иве Андрића. Такође, на Српској вечери је дистрибуиран материјал који се односи на програм “Study in Serbia” као и презентације Новог Сада, европске престонице младих 2019 и европске престонице културе 2021.

Присутнима се испред Амбасаде обратила Весна Лалић, шеф Конзуларног одељења у Амбасади, и поред општих информација о Србији указала на значај платфоме Србија ствара, под којим логоом је и представљена Србија на наведеном догађају и програма “Study in Serbia”, који се реализује у сарањи Министарства просвете и Фондације Темпус. 


Додела Superior Taste Award за произвођаче из Србије

Међународни институт за укус (International Taste Institute), водећа организација за оцену и сертификацију укуса, доделио је награде за првокласан укус (Superior Taste Award) за пет премијум производа из Србије. Традиционални, српски висококвалитетни производи - суве шљиве, намаз од малина, хладно цеђено уље од семена бундеве, сирови мед са лиофилизованом шљивом у праху и ајвар добили су најпознатији, независни светски сертификат из области прехрамбених производа широке потрошње. Награђене су компаније Агранела из Ваљева, Real Red Raspberry из Бечеја, Ековитал из Бикић Дола, Happy Honey из Београда/Кучева и Стрела из Лесковца.

Наведеним поводом, а на основу предлога USAID Пројекта за конкурентну привреду, који је подржао српске произвођаче и представника Министарства трговине, туризма и телекомуникација Р. Србије, у Амбасади Р. Србије у Бриселу и Мисији Р. Србије при ЕУ организована је презентација наведених производа и пригодан коктел за представнике федералних и локалних власти К. Белгије и ЕУ институција, као и за привредне субјекте и представнике више привредних комора из белгијских региона. Презентацији је присуствовало око 70 људи.

Присутнима су се обратиле др М. Јовићевић, амбасадор Р. Србије у К. Белгији, која је указала на значај наведене награде за даљи развој прехрамбене индустрије Србије и промоцију српске индустрије висококвалитетне хране у иностранству и Јасмина Дебељак Марковић из USAID, која је указала да највећи малопродајни ланци широм света све више препознају сертификат „Superior Taste Award“ као потврду високог квалитета, а произвођачи награђених производа стичу значајну предност у односу на домаћу и међународну конкуренцију јер их сертификат препоручује потрошачима.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова