| |     latinica | english  
Насловна

Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

Радно време
Амбасада: понедељак - петак: 8:30 – 16:30 часова

Конзуларно одељење: (рад са странкама на шалтеру): 09:00 - 13:00 часова

За све информације у вези путних исправа (пасоша, путних листова, виза и др.), овере докумената и других конзуларних питања можете се обратити путем емаил-а на konzularno.brisel@mfa.rs или телефоном сваког радног дана у периоду од 13 до 16 часова на број +32 (2) 649-8349. 

 

Празници


Адреса
BOULEVARD DU REGENT 53
1000 БРИСЕЛ
БЕЛГИЈА

Тел. +32 2 647-2652, 649-6545 Локација/Мапа
Конзуларни телефон: +32 2 649-8349 Конзуларна надлежност
Факс: +32 2 647-2941 Почасни конзули
E-mail: srb.emb.belgium@mfa.rs  
Веб сајт: http://www.brussels.mfa.gov.rs  
 

 

 


 
Нерадни дан Амбасаде / Neradni dan Ambasade / Embassy closed

Обавештавамо да, због обележавања државног празника Краљевине Белгије, Амбасада Републике Србије у Бриселу неће радити 20. маја 2024. године. За хитне случајеве, дежурни број телефона је: +32 2 647 26 52.

Obaveštavamo da, zbog obeležavanja državnog praznika Kraljevine Belgije, Ambasada Republike Srbije u Briselu neće raditi od 20. maja 2024. godine. Za hitne slučajeve, dežurni broj telefona je: +32 2 647 26 52.

Please be informed that due to the national holiday of the Kingdom of Belgium, the Embassy of the Republic of Serbia in Brussels will be closed on May 20th, 2024. For emergencies, the phone number is: +32 2 647 26 52.


 


Заказивање термина за пружање конзуларних услуга, преко портала еКонзулат

Конзуларно одељење Амбасаде Републике Србије у Бриселу обавештава да ће од 15. августа 2022. године заказивање термина за пружање конзуларних услуга бити могуће само електронски, преко портала еКонзулат.

еКонзулату се приступа преко веб адресе https://ezakazivanje.ekonzulat.gov.rs и затим се бира опција „Заказивање термина за конзуларну услугу у дипломатско-конзуларним представништвима“.

Након што се изабере земља (Белгија – и за Белгију и за Луксембург), странка бира да ли жели да закаже један или више термина (нпр. уколико захтев за одређену конзуларну радњу треба да поднесе више чланова породице, бира се онолико термина колико особа подноси захтев), а затим се, у менију са леве стране, бира конкретна конзуларна услуга. еКонзулат ће затим понудити слободне термине за пружање конкретне конзуларне услуге.

Да би се извршило еЗаказивање, потребно је да имате е-маил адресу, на коју ће Вам, након што изаберете датум пружања конзуларне услуге, прво стићи захтев за потврду термина. Тек када потврдите заказивање, Ваш термин ће бити евидентиран. Након е-маила за потврду термина стићи ће Вам и е-маил са детаљним упутством о начину подношења захтева и потребној документацији.  Молимо да то упутство детаљно прочитате и припремите сву потребну документацију пре доласка у Конзуларно одељење Амбасаде.

Упутство како заказати термин на сајту Youtube:


 


 
 
24.04.2024. - Политичке консултације између Министарства спољних послова Републике Србије и Министарства спољних послова, европских послова, спољне трговине и савезних културних институција Краљевине Белгије одржане су у Београду

Белгијску делегацију предводио је генерални директор за билатерална питања Јероен Кореман, док је делегацију Министарства спољних послова предводила в.д. помоћника министра за билатералну сарадњу Тамара Растовац Сиамашвили.

У пријатељском и отвореном разговору, оцењено је да су билатерални односи две земље добри, као и да је присутан потенцијал за њихово даље унапређење у областима од обостраног интереса. Позитивно је оцењен остварен континуитет политичког дијалога, у претходном периоду, а чијој динамици доприносе и редовне консултације између два министарства.

У разговорима са белгијском страном тежиште је било на процесу европских интеграција Р. Србије, посебно у контексту председавања Белгије Савету ЕУ. Белгијска  страна је изразила подршку европским интеграцијама Србије, као и дијалогу Београда и Приштине који види као предуслов за стабилност у региону и његову европску перспективу.

Истакнута је веома добра сарадња у области економије, као и обострана спремност да се она додатно продуби, а размотрене су и могућности за интензивирање сарадње у другим областима.

Разговарано је о сарадњи у оквиру међународних организација, ситуацији у региону и актуелним глобалним темама.


 


22.04.2024. - Обраћање председника Републике Србије Њ.Е. Александра Вучића на седници СБ УН о УНМИК-у, 22. априла 2024. године

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је на седници Савета безбедности Уједињених нација у Њујорку да режим у Приштини ствара неподношљиве услове за живот Срба и спроводи њихово систематско малтретирање. Интегралну верзију обраћања председника Републике Србије Њ.Е. Александра Вучића на седници СБ УН о УНМИК-у одржаној 22. априла 2024. можете погледати кликом овде.


 


24.03.2024 - Парастос страдалима поводом 25 година од почетка НАТО агресије

Поводом 25 година од почетка НАТО агресије, данас 24. марта, у Цркви Светог Саве у Бриселу, служен је парастос страдалима овог бруталног чина.

Одлучни смо и посвећени очувању достојанственог и трајног сећања на невине жртве. 24.03.1999-10.06.1999.


 


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова