| |     ћирилица | english  
Naslovna
17.09.2021. - Selaković: Premijer Luksemburga je iskreni i pravi prijatelј Srbije

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković posetu Luksemburgu okončao je sastankom sa premijerom te zemlje Gzavijeom Betelom.

Nakon sastanka Selaković je izjavio da je premijer Betel izuzetan čovek, iskreni i pravi prijatelj naše zemlje i neko ko iskreno podržava evropski put Srbije.

„Premijer Betel nas smatra delom Evrope i želi i podržava da što pre budemo deo EU“, istakao je ministar Selaković.

Šef srpske diplomatije naglasio je da je premijer Betel iskazao veliko interesovanje za sve što se dešava u Srbiji i našem regionu.

Ministar je posebno ukazao da podrška koju nam pruža Luksemburg nije samo principijelna, već je rezultat izuzetnih odnosa predsednika Vučića i premijerke Brnabić sa premijerom Betelom.

Selaković je rekao da je sastanak sa premijerom Betelom bila najbolja moguća završnica posete Velikom Vojvodstvu Luksemburg. Istakao je i da je susret sa luksemburškim premijerom bio malo neuobičajen, jer je, prema rečima ministra, premijer pre sastanka izašao ispred rezidencije i neplanirano i van protokola srpsku delegaciju proveo u obilazak grada, dva muzeja i nekoliko istorijskih mesta, gde su se sretali sa građanima i turistima.

„Danas sam, kao i uvek, bio potpuno ponosan predstavljajući Srbiju, ali je posebno zadovoljstvo kada se sretnete sa prijateljima koji vam iskreno žele dobro, koji su u stanju da vas posavetuju i pomognu u zajedničkom interesu“, ukazao je Selaković.

Selaković se osvrnuo i na veoma uspešne sastanke sa ministrom spoljnih poslova Luksemburga, kao i u Parlamentu Luksemburga gde se susreo sa predsednikom i članovima spoljnopolitičkog odbora. Istakao je da je sagovornike upoznao sa reformama koje se sprovode u Srbiji i stanjem u regionu, a parlamentarci su, prema rečima ministra, odali priznanje svim naporima koje činimo, ekonomskim reformama i postignutim rezultatima.



 


Verzija za štampu
Vesti
22.04.2024. - Obraćanje predsednika Republike Srbije Nј.E. Aleksandra Vučića na sednici SB UN o UNMIK-u, 22. aprila 2024. godine
24.03.2024 - Parastos stradalima povodom 25 godina od početka NATO agresije
18.03.2024. - Odluka o sufinansiranju projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i dijaspore, kao i matične države i Srba u regionu
25.12.2023. - Konkursi Sektora za međunarodne odnose i evropske integracije u oblasti kulture Ministarstva kulture R. Srbije za 2024. godinu
13.12.2023. - "Odgovorno ponašanje Srbije u nestabilnim okolnostima"
10.12.2023. - Dačić čestitao Međunarodni dan ljudskih prava
11.11.2023. - Obeležavanje Dana primirja u Prvom svetskom ratu
Projekcija filma "Ovuda će proći put" reditelјke Nine Ognjanović u okviru Filmskog festivala Cinemamed
23.10.2023. - Obraćanje PV RS A.Brnabić na sednici SB UN o radu UMNIK-a
21.09.2023. - Obraćanje predsednika Aleksandra Vučića na generalnoj debati 78. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, Nјujork
17.09. 2023. - Parohija Sveti Sava iz Brisela dobila sveštenika, protojereja Bojana Radičevića
01.09.2023. - Delegacija Odbojkaškog saveza Republike Srbije u poseti Ambasadi Republike Srbije u Kralјevini Belgiji
15.02.2023. - Оbeležavanja Dana državnosti Republike Srbije u Briselu
Arhiva vesti