| |     ћирилица | english  
Naslovna
16.09.2021. - Selaković: Veoma važna poseta Belgiji za nastavak evropskih integracija Srbije

Ministar spolјnih poslova Srbije Nikola Selaković, tokom zvanične posete Kralјevini Belgiji, sastao se danas u Briselu sa potpredsednicom Vlade i ministarkom inostranih i evropskih poslova, spolјne trgovine i kulturnih institucija Belgije Sofi Vilmes i predsednicom Predstavničkog doma Federalnog parlamenta Elijan Tiliju.

Ministar Selaković izjavio je nakon sastanaka da njegova prva bilateralna poseta Belgiji ima poseban značaj s obzirom na činjenicu da ove godine naše dve zemlјe obeležavaju 135 godina uspostavlјanja diplomatskih odnosa.

Rekao je da je na sastanku sa ministarkom Vilmes razgovarano o ukupnim odnosima Srbije i Belgije i dogovoren nastavak komunikacije kada su u pitanju evropske integracije Srbije.

„Ovo je bila prilika da upoznamo ministarku Vilmes sa onim što Srbija radi na ispunjavanju kriterijuma i uslova na našem evropskom putu, ali i zamolimo za više razumevanja i bolјe vrednovanje rezultata koje u tom procesu postižemo“, istakao je ministar Selaković.


Šef srpske diplomatije istakao je da je ovo prva poseta srpskog ministra spolјnih poslova Belgiji nakon osam godina i dodao da je u razgovoru s ministarkom Vilmes dobio obećanje da će ona u narednom periodu posetiti Srbiju.

Ministar Selaković i ministarka Vilmes su nakon sastanka potpisali Memorandum o razumevanju i saradnji dva ministarstva.

Ministar je kazao da je imao i veoma uspešan i produktivan sastanak sa predsednicom Predstavničkog doma Federalnog parlamenta Elijan Tiliju, sa kojom je razmotrio odnose i saradnju dve države i razgovarao o evropskom putu Srbije.

 


Verzija za štampu
Vesti
24.03.2024 - Parastos stradalima povodom 25 godina od početka NATO agresije
18.03.2024. - Odluka o sufinansiranju projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i dijaspore, kao i matične države i Srba u regionu
25.12.2023. - Konkursi Sektora za međunarodne odnose i evropske integracije u oblasti kulture Ministarstva kulture R. Srbije za 2024. godinu
13.12.2023. - "Odgovorno ponašanje Srbije u nestabilnim okolnostima"
10.12.2023. - Dačić čestitao Međunarodni dan ljudskih prava
11.11.2023. - Obeležavanje Dana primirja u Prvom svetskom ratu
Projekcija filma "Ovuda će proći put" reditelјke Nine Ognjanović u okviru Filmskog festivala Cinemamed
23.10.2023. - Obraćanje PV RS A.Brnabić na sednici SB UN o radu UMNIK-a
21.09.2023. - Obraćanje predsednika Aleksandra Vučića na generalnoj debati 78. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, Nјujork
17.09. 2023. - Parohija Sveti Sava iz Brisela dobila sveštenika, protojereja Bojana Radičevića
01.09.2023. - Delegacija Odbojkaškog saveza Republike Srbije u poseti Ambasadi Republike Srbije u Kralјevini Belgiji
15.02.2023. - Оbeležavanja Dana državnosti Republike Srbije u Briselu
Arhiva vesti