| |     ћирилица | english  
Naslovna
05.02.2021. - Belgijske kompanije zainteresovane da posluju u Srbiji

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorom Kraljevine Belgije u Beogradu Kunradom Adamom o unapređenju saradnje i jačanju ekonomskih odnosa dveju zemalja.

Brnabić je istakla da su bilateralni odnosi dveju zemalja dobri, ali da ima dosta prostora za njihovo dalje unapređenje, ocenivši da bi intenziviranje dijaloga među visokim zvaničnicima tome značajno doprinelo.

Poseta novog premijera Belgije Aleksandra de Kroua bila bi važan korak u tom pravcu, ocenila je ona i ponovila da poziv za posetu, kada se za to steknu uslovi, ostaje otvoren.

Premijerka je, izrazivši zahvalnost Belgiji na saradnji u procesu pristupanja Srbije EU, upoznala ambasadora sa koracima koje Vlada Srbije preduzima u oblastima od ključnog značaja za dalji napredak na putu evrointegracija.

U skladu sa tim, Brnabić je naglasila da su reforme u oblasti vladavine prava, borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, reforme pravosuđa i medijske slobode u vrhu prioriteta.

Adam je izrazio zadovoljstvo načinom na koji se Srbija bori sa epidemijom, posebno čestitajući na uspehu u nabavci vakcina i masovnoj imunizaciji stanovništva.

Sagovornici su izrazili zainteresovanost za povećanje obima ekonomske saradnje, a ambasador je potvrdio da su belgijske kompanije zainteresovane da investiraju i posluju u Srbiji, što bi ujedno doprinelo bržem ekonomskom oporavku zemlje od posledica pandemije.

Beograd, 5. februar 2021. godine

 


 


Verzija za štampu
Vesti
24.03.2024 - Parastos stradalima povodom 25 godina od početka NATO agresije
18.03.2024. - Odluka o sufinansiranju projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i dijaspore, kao i matične države i Srba u regionu
25.12.2023. - Konkursi Sektora za međunarodne odnose i evropske integracije u oblasti kulture Ministarstva kulture R. Srbije za 2024. godinu
13.12.2023. - "Odgovorno ponašanje Srbije u nestabilnim okolnostima"
10.12.2023. - Dačić čestitao Međunarodni dan ljudskih prava
11.11.2023. - Obeležavanje Dana primirja u Prvom svetskom ratu
Projekcija filma "Ovuda će proći put" reditelјke Nine Ognjanović u okviru Filmskog festivala Cinemamed
23.10.2023. - Obraćanje PV RS A.Brnabić na sednici SB UN o radu UMNIK-a
21.09.2023. - Obraćanje predsednika Aleksandra Vučića na generalnoj debati 78. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, Nјujork
17.09. 2023. - Parohija Sveti Sava iz Brisela dobila sveštenika, protojereja Bojana Radičevića
01.09.2023. - Delegacija Odbojkaškog saveza Republike Srbije u poseti Ambasadi Republike Srbije u Kralјevini Belgiji
15.02.2023. - Оbeležavanja Dana državnosti Republike Srbije u Briselu
Arhiva vesti