| |     ћирилица | english  
Naslovna
02.12.2021. - Obaveštenje za birače koji imaju boravište u inostranstvu o ostvarivanju biračkog prava na republičkom referendumu

Ambasada Republike Srbije u Briselu obaveštava državlјane Republike Srbije sa prebivalištem u Republici Srbiji koji žele da svoje biračko pravo na predstojećem republičkom referendumu radi potvrđivanja Akta o promeni Ustava Republike Srbije, raspisanom za 16. januar 2022. godine, iskoriste u Kralјevini Belgiji ili Velikom Vojvodstvu Luksemburga da do 25. decembra 2021. godine mogu podneti zahtev da se u jedinstveni birački spisak upiše podatak da će na predstojećem referendumu glasati u inostranstvu.

Zahtev se može podneti lično u Ambasadi Republike Srbije u Briselu, Boulevard du Regent 53, 1000 Brussels, poštom, e-mailom: konzularno.brisel@mfa.rs ili faksom +32 2 647 29 41.

Uz čitko popunjen obrazac potrebno je dostaviti i čitlјivu kopiju važećeg pasoša ili lične karte Republike Srbije.

Mole se birači da pre prijavlјivanja izvrše uvid u jedinstveni birački spisak na sajtu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije http://mduls.gov.rs/registri/jedinstveni-biracki-spisak/  i provere da li su upisani u JBS. Ukoliko lice nije upisano, potrebno je podneti i zahtev za upis u jedinstveni birački spisak.

Ukoliko bude dovolјno prijavlјenih birača, Republička izborna komisija će doneti odluku o otvaranju biračkog mesta u Belgiji i Luksemburgu.

Potrebnu dokumentaciju možete preuzeti na sledećim linkovima:


1 - Odluka o raspisivanju republičkog referenduma

2 - Akt o promeni Ustava sa obrazloženjem

3 - Obaveštenje za birače koji imaju boravište u inostranstvu o ostvarivanju biračkog prava na republičkom referendumu

4 - Zahtev za upis u BS podatka da će birač glasati u inostranstvu - opšti

5 - Prijava u Jedinstveni birački spisak


 


Verzija za štampu
Važne informacije
Нерадни дан Амбасаде / Neradni dan Ambasade / Embassy closed
Zakazivanje termina za pružanje konzularnih usluga, preko portala eKonzulat
01.11.2021. - Obaveštenje u vezi načina plaćanja konzularnih usluga
Uslovi za ulazak u Republiku Srbiju