| |     ћирилица | english  
Naslovna
Zakazivanje termina za pružanje konzularnih usluga, preko portala eKonzulat

Konzularno odelјenje Ambasade Republike Srbije u Briselu obaveštava da će od 15. avgusta 2022. godine zakazivanje termina za pružanje konzularnih usluga biti moguće samo elektronski, preko portala eKonzulat.

eKonzulatu se pristupa preko veb adrese https://ezakazivanje.ekonzulat.gov.rs i zatim se bira opcija „Zakazivanje termina za konzularnu uslugu u diplomatsko-konzularnim predstavništvima“.

Nakon što se izabere zemlјa (Belgija – i za Belgiju i za Luksemburg), stranka bira da li želi da zakaže jedan ili više termina (npr. ukoliko zahtev za određenu konzularnu radnju treba da podnese više članova porodice, bira se onoliko termina koliko osoba podnosi zahtev), a zatim se, u meniju sa leve strane, bira konkretna konzularna usluga. eKonzulat će zatim ponuditi slobodne termine za pružanje konkretne konzularne usluge.

Da bi se izvršilo eZakazivanje, potrebno je da imate e-mail adresu, na koju će Vam, nakon što izaberete datum pružanja konzularne usluge, prvo stići zahtev za potvrdu termina. Tek kada potvrdite zakazivanje, Vaš termin će biti evidentiran. Nakon e-maila za potvrdu termina stići će Vam i e-mail sa detalјnim uputstvom o načinu podnošenja zahteva i potrebnoj dokumentaciji.  Molimo da to uputstvo detalјno pročitate i pripremite svu potrebnu dokumentaciju pre dolaska u Konzularno odelјenje Ambasade.

Uputstvo kako zakazati termin na sajtu Youtube:


 


Verzija za štampu
Konzularne usluge
Zakazivanje termina za pružanje konzularnih usluga, preko portala eKonzulat
18.07.2022 - Putovanje maloletnih lica preko državne granice Republike Srbije
Javni poziv za podnošenje predloga za dodelu nacionalnih priznanja za izuzetan doprinos, rezultate i zasluge u oblasti ostvarivanja saradnje i jačanja veza matične države i dijaspore, kao i matične države i Srba u regionu
Kancelarija za brze odgovore
Konzularna nadležnost
Putne isprave
URAĐENE biometrijske putne isprave
Ulazak u Srbiju - vize
Carina
Državljanstvo
Statusna pitanja
Overa dokumenata
Vojna obaveza
Druge konzularne usluge
Putovanja građana Srbije u inostranstvo
Cenovnik konzularnih usluga
Formulari