| |     latinica | english  
Насловна
16.09.2021. - Селаковић: Белгијски привредници желе Србију у ЕУ

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић учествовао је данас у Бриселу на округлом столу који је окупио представнике белгијских компанија које послују у Србији и представнике три пословне асоцијације из Фландрије, Валоније и Брисела.


Након састанка, који је организован у оквиру радне посете шефа српске дипломатије Краљевини Белгији, Селаковић је изјавио да су белгијски привредници заинтересовани и желе да виде Србију у Европској унији и да су поздравили све наше напоре када су у питању европске интеграције.


Министар Селаковић је истакао да постоји велико интересовање белгијских привредника за још веће инвестирање у Србији због предности које наша земља пружа, попут бројних подстицајних мера, као и предности услед чињенице да Србија има потписан Споразум о слободној трговини са Евроазијском економском унијом.


„Задовољство је било слушати инвеститоре из Белгије који су имали само речи хвале за оно што ради наша држава и Влада“, рекао је Селаковић.

 

Додао је да су приликом разговора белгијски инвеститори посебно похвалили то што Србија развија своју путну инфраструктуру.


„Две компаније од седам овде присутних раде на територији општине Пожега и изразиле су велико задовољство што се гради аутопут Београд-Пожега, али и Моравски коридор који ће их повезати са Коридором 10“, нагласио је шеф српске дипломатије.

Такође, рекао је да су се привредници одушевили вешћу да ће од ове године систем дуалног образовања почети да се примењује и на универзитетском нивоу.
 

Селаковић је казао да су привредници похвали иницијативу „Отворени Балкан“, додавши да је управо подршка која долази из сфере привреде веома важна, јер она може утицати на политичке кругове и доношење важних политичких одлука.


 


Верзија за штампу
Вести
24.03.2024 - Парастос страдалима поводом 25 година од почетка НАТО агресије
18.03.2024. - Одлука о суфинансирању пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре, као и матичне државе и Срба у региону
25.12.2023. - Конкурси Сектора за међународне односе и европске интеграције у области културе Министарства културе Р. Србије за 2024. годину
13.12.2023. - "Одговорно понашање Србије у нестабилним околностима"
10.12.2023. - Дачић честитао Међународни дан људских права
30.11.2023. Обраћање првог потпредседника Владе и министра спољних послова Републике Србије Ивице Дачића на Министарском састанку ОЕБС у Скопљу
23.11.2023. Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић састао се са министарком за спољне и европске послове Краљевине Белгије Ађом Лабиб
11.11.2023. Обележавање Дана примирија у првом светском рату
Пројекција филма "Овуда ће проћи пут" редитељке Нине Огњановић у оквиру Филмског фестивала Cinemamed
23.10.2023. - Обраћање ПВ РС А.Брнабић на седници СБ УН о раду УМНИК-а
21.09.2023. - Обраћање председника Александра Вучића на генералној дебати 78. заседања Генералне скупштине Уједињених нација, Њујорк
17.09. 2023. - Парохија Свети Сава из Брисела добила свештеника, протојереја Бојана Радичевића
01.09.2023. - Делегација Одбојкашког савеза Републике Србије у посети Амбасади Републике Србије у Краљевини Белгији
15.02.2023. - Обележавање Дана државности Републике Србије у Бриселу
Архива вести