| |     latinica | english  
Насловна
22.09.2021. - Режим уласка у Краљевину Белгију

Српским држављанима који немају регулисан боравак у Белгији, потребан је есенцијалан разлог за путовање у Белгију. Одговарајуца потврда о есенцијалном разлогу путовања добија се у Амбасади К. Белгије у Београду.

Уколико лице поседује потврду о вакцинацији неком од вакцина признатих од стране ЕМА (Фајзер, Астра Зенека, Модерна и Јенсен) или вакцином Ковишилд и уколико је од пријема друге дозе прошло најмање две недеље, потврда о есенцијалном разлогу за путовање није потребна. Лице мора да се тестира првог или другог дана по доласку и буде у карантину док не добије негативан резултат.

Уколико лице нема потврду о вакцинацији неком од вакцина признатих од стране ЕМА (Фајзер, Астра Зенека, Модерна и Јенсен) или вакцином Ковишилд, мора да поседује потврду о есенцијалном путовању, који издаје Амбасада Белгије у Београду. Потребно је да поседује негативан резултат ПЦР теста, не старији од 72 сата у моменту уласка уласка у Белгију. По доласку у Белгију обавезан је карантин у трајању од 10 дана и поновно ПЦР тестирање првог и седмог дана. Карантин може бити скраћен уколико се добије негативан резултат теста седмог дана.

Сви путници који улазе у Белгију имају обавезу да попуне Public Health Passenger Locator Form, 48 сати пре уласка у К. Белгију, осим путника који ће у Белгију допутовати другим превозним средством осим авиона или брода и задржаће се у Белгији краће од 48 сати. Путници који долазе авионом или бродом морају да попуне Public Health Passenger Locator Form, без обзира на то колико времена ће боравити у Белгији. Након попуњавања формулара, путник ће добити СМС са активационим кодом.

Транзит аутомобилом без поседовања ПЦР теста је дозвољен, уз обавезу попуњавања Public Health Passenger Locator Form. ПЦР тест није потребан за транзит ваздушним саобраћајем, ако се не напушта међународна транзитна зона на аеродрому. За остале видове транспорта у транзиту (воз, аутобус…) потребан је ПЦР тест, уколико је на снази црвени код а лице није вакцинисано једном од горе наведених вакцина.

Више информација је доступно на  https://www.info-coronavirus.be/en/faq/#faq и na https://dofi.ibz.be/sites/dvzoe/EN/Pages/Travel-to-Belgium.aspx, где се може преузети и Public Health Passenger Locator Form. 


Верзија за штампу
Конзуларне услуге
22.09.2021. - Режим уласка у Краљевину Белгију
22.09.2021. - Режим уласка у Велико Војводство Луксембург
05.02.2021. - Инструкције у вези уплате таксе за издавање виза преко система "Е-виза"
Канцеларија за брзе одговоре
Конзуларна надлежност
Путне исправе
УРАЂЕНЕ биометријске путне исправе
Улазак у Србију - визе
Царина
Држављанство
Статусна питања
Овера докумената
Војна обавеза
Остале конзуларне услуге
Путовања грађана Србије у иностранство
Ценовник конзуларних услуга
Формулари