| |     latinica | english  
Насловна
28.06.2021. - Режим уласка у Краљевину Белгију

У складу са препоруком Европског савета о постепеном подизању забране путовања за треће земље, број 2020/912, држављани Србије са пребивалиштем у Републици Србији могу да уђу у Белгију, у складу са општим условима за путовање (https://mfa.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/vize-i-informacije-o-drzavama/belgija).

Сви путници старији од 16 година, независно од тога да ли имају регулисано пребивалиште/боравиште у Белгији или не, имају обавезу да попуне Public Health Passenger Locator Form, 48 сати пре уласка у Белгију (https://travel.info-coronavirus.be/public-health-passenger-locator-form). Након попуњавања формулара, путник ће добити СМС са активационим кодом.

Обавеза поседовања негативног PCR теста зависи од боје кода који је додељен Србији (листа доступна на https://www.info-coronavirus.be/en/colour-codes-by-country/) – за зелену и наранџасту боју PCR тест није потребан.

Уколико је на снази црвена боја кода путници, укључујући и децу старију од шест година морају да, приликом уласка у Белгију, поседују негативан резултат PCR теста, не старији од 72 сата, издат од стране референтне лабораторије у Србији. Лица која имају регулисано пребивалиште/боравиште у Белгији немају обавезу поседовања негативног PCR теста приликом уласка у Белгију. Потврда о вакцинацији било којом вакцином не утиче на обавезу поседовања PCR теста. 

Транзит аутомобилом без PCR теста (до 48 часова) је дозвољен, уз обавезу попуњавања Public Health Passenger Locator Form. PCR тест није потребан ни за транзит ваздушним саобраћајем, ако се не напушта међународна транзитна зона на аеродрому. За остале видове транспорта у транзиту (воз, аутобус…) потребан је PCR тест, уколико је на снази црвени код.

Европски савет ревидира Листу трећих земаља чији резиденти могу да уђу на територију ЕУ на сваке две недеље.


 


Верзија за штампу
Конзуларне услуге
28.06.2021. - Режим уласка у Краљевину Белгију
28.06.2021. - Режим уласка у Велико Војводство Луксембург
05.02.2021. - Инструкције у вези уплате таксе за издавање виза преко система "Е-виза"
Канцеларија за брзе одговоре
Конзуларна надлежност
Путне исправе
УРАЂЕНЕ биометријске путне исправе
Улазак у Србију - визе
Царина
Држављанство
Статусна питања
Овера докумената
Војна обавеза
Остале конзуларне услуге
Путовања грађана Србије у иностранство
Ценовник конзуларних услуга
Формулари