| |     latinica | english  
Насловна
15.12.2021. - Режим уласка у Краљевину Белгију

 

Држављанима Републике Србије који немају регулисан боравак у Белгији потребан је нужан разлог за путовање у Белгију.

Изузетак су лица која су вакцинисана неком од вакцина признатих од стране ЕМА (Фајзер, Астра Зенека, Модерна и Јенсен) или вакцином Ковишилд.

Лица која поседују доказ о вакцинацији неком од вакцина признатих од стране ЕМА, треба да ураде ПЦР или брзи тест пре доласка у Белгију, и да ураде ПЦР тест првог и седмог дана по доласку у Белгију. У обавези су да буду у карантину док не стигне резултат ПЦР теста урађеног првог дана по доласку у Белгију.

Уколико лице не поседује доказ о вакцинацији неком од вакцина признатих од стране ЕМА, може да допутује у Белгију само уз потврду о нужном путовању, коју издаје Амбасада Краљевине Белгије у Београду. Лице треба пре поласка за Белгију да уради ПЦР или брзи тест. Након доласка у Белгију, мора да уради ПЦР тест првог и седмог дана и да буде у карантину док му не стигне резултат ПЦР теста урађеног седмог дана по доласку у Белгију.
Сви путници који улазе у Белгију имају обавезу да попуне Public Health Passenger Locator Form, 48 сати пре уласка у К. Белгију, осим путника који у Белгију долазе копненим путем и задржаће се краће од 48 сати. Путници који долазе авионом или бродом морају да попуне Public Health Passenger Locator Form, без обзира на то колико времена ће боравити у Белгији. Након попуњавања формулара, путник ће добити СМС са активационим кодом.

Транзит аутомобилом без поседовања ПЦР теста је дозвољен, уз обавезу попуњавања Public Health Passenger Locator Form. ПЦР тест није потребан за транзит ваздушним саобраћајем, ако се не напушта међународна транзитна зона на аеродрому. За остале видове транспорта у транзиту (воз, аутобус…) потребан је ПЦР тест, уколико је на снази црвени код, а лице није вакцинисано једном од горе наведених вакцина.         

Више информација је доступно на  https://www.info-coronavirus.be/en/faq/#faq и нa https://travel.info-coronavirus.be/, где се може преузети и Public Health Passenger Locator Form.


 


Верзија за штампу
Конзуларне услуге
Јавни позив за подношење предлога за доделу националних признања за изузетан допринос, резултате и заслуге у области остваривања сарадње и јачања веза матичне државе и дијаспоре, као и матичне државе и Срба у региону
15.12.2021. - Режим уласка у Краљевину Белгију
17.11.2021. - Режим уласка у Велико Војводство Луксембург
05.02.2021. - Инструкције у вези уплате таксе за издавање виза преко система "Е-виза"
Канцеларија за брзе одговоре
Конзуларна надлежност
Путне исправе
УРАЂЕНЕ биометријске путне исправе
Улазак у Србију - визе
Царина
Држављанство
Статусна питања
Овера докумената
Војна обавеза
Остале конзуларне услуге
Путовања грађана Србије у иностранство
Ценовник конзуларних услуга
Формулари